Clever Business Transilvania anunță finalizarea cu succes a tranzacției prin care a preluat postul de televiziune Prima TV.

Clever Business Transilvania anunță finalizarea cu succes a tranzacției prin care a preluat postul de televiziune Prima TV. După achiziție, Prima TV s-a alăturat grupului media Clever, dezvoltat de antreprenorul clujean Adrian Tomșa.

Achiziția Prima TV a reprezentat un proces complex, avându-se în vedere starea de reorganizare judiciară a societății vânzătoare, necesitatea obținerii acordului din partea Consiliului Concurenței, precum și necesitatea obținerii acordului din partea Consilului Național al Audiovizualului. 

Ca element specific, condiția impusă de Clever Business Transilvania pentru finalizarea acestei tranzacții, respectiv plată integrală  a impozitelor și taxelor restante către Bugetul de stat acumulate de către Vânzător, de peste 10 milioane de lei, a fost respectată. 

În acest sens, cumpărătorul, Clever Business Transilvania, a plătit direct către bugetul de stat, în numele vânzătorului, toate taxele restante, obținându-se astfel atestatul fiscal cu datorii zero către buget, element necesar pentru aprobarea de către CNA a tranzacției. 

În perioada următoare grupul Clever va investi în Prima TV, atât în oameni care să se alăture postului tv, cât și în echipamente/tehnic și programe. 

„Avem răbdare, Prima este un proiect pe termen lung pentru noi. 

Ne propunem să revenim în topul televiziunilor comerciale din România, în următorii 3 ani. 

Avem un plan pe care-l vom executa, cu milestone-uri setate la fiecare 6 luni de zile, cu o atenție acordată creșterii și dezvoltării în mediul digital. 

Le mulțumim tuturor celor ce au fost alături de noi și au avut încredere, partenerilor, noilor colegi care ni s-au alăturat și publicului pentru susținere. 

Sperăm să nu-i dezamăgim”.  

(Adrian Tomșa, acționar majoritar și membru în bordul Prima TV)

Grupul Clever mulțumește casei de avocatură Țuca, Zbârcea & Asociații, în mod special domnului avocat Cătălin Băiculescu, care ne-a asistat cu succes pe parcursul acestei tranzacții.

Clever Business Transilvania a preluat în septembrie Prima TV și a adăugat portofoliului său o televiziune generalistă. 

Grupul media, dezvoltat de Adrian Tomșa, mai conține televiziunea Look Plus, canalele sportive Look Sport, Look Sport 2, Look Sport 3, Look 4K, televiziunile tematice Agro TV, Profit.ro dar și site-urile looksport.rolookplus.rolookmedica.roagro-tv.ro și profit.ro.