CinemaEst

Într-o lume tot mai tulbure, filmul poate fi cea mai bună terapie. CinemaEst își propune să aducă producții de calitate în casele telespectatorilor din România.

Publicul românesc va putea urmări un canal TV exclusiv cu film produse în țări din Estul și centrul Europei cum ar fi: Albania, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Cehia, Croația, Grecia, Macedonia, Moldova, Polonia, Romania, Slovenia, Slovacia. Grila va cuprinde și filme din Rusia.

Desemenea vom aduce în fata telespectatorilor și producții din Israel și chiar Turcia.

Nume imense ale cinematografiei mondiale s-au născut și au început cariera în aceste țări, creând școli de film și promovând curente care au influențat generații întregi de cineasti. Andrzej Wajda, Kieslowski sau Polanski din Polonia, Milos Foreman sau Jiri Menzel din spațiul cehoslovac, Costa Gavras din Grecia, Emir Kusturica din fosta Iugoslavie, dar și un nou val puternic de tineri cineasti premiati la festivaluri internaționale de prestigiu, Berlin, Cannes și chiar Oscar.

Interesul pentru filmele pe care CinemaEst le va propune în grila de programe este de asemenea testat de programele de cinematecă și festival de profil care selecționează și propun filme de ieri și de azi produse în aceste țări

Pe lângă serialele și filmele clasice, CinemaEst va difuza portrete ale regizorilor și actorilor din acest spațiu.