UPC este primul operator de cablu din România care a inclus în grila sa noua televiziune de business, PROFIT.RO

După o vară intensă și după un efort colectiv susținut, Clever Media Network este pregătită să devină o alternativă solidă la oferta TV din România.

Dacă la începutul verii, firma clujeană condusă de omul de afaceri Adrian Tomșa avea în portofoliul său un număr de trei televiziuni (Look TV, Look Plus și Agro TV), din această toamnă, Clever Media Network propune operatorilor de cablu un pachet în care sunt incluse cinci proiecte TV (LOOK SPORT, LOOK PLUS, LOOK MEDICA, AGRO TV și PROFIT.RO), toate adaptate așteptărilor unor categorii de public bine țintite.

Astfel, după achiziționarea portalului de știri și editoriale din zona de business, Profit.ro, managementul grupului a solicitat Consiliului Național al Audiovizualului o licență pentru dezvoltarea unei televiziuni cu conținut preponderent de business, ca parte a unui proiect media integrat, online și TV.

Adrian Tomșa, acționarul majoritar Clever Media Network, în fața membrilor CNA:
„În momentul de față în România sunt aproximativ 500.000 de IMM-uri active care creează un univers de aproximativ 4-5 milioane de posibili consumatori pentru un astfel de conținut. Pe de altă parte, în ultimii doi ani considerăm că s-au dezvoltat destul de mult emisiunile cu tentă economică atât pe televiziunile de știri (Digi24, B1 TV, Antena 3, România TV), precum și conținutul în zona online. Acest lucru ne dă încredere că un astfel de conținut e cerut în piață.
În ceea ce privește echipa, am încercat să aducem cu noi în proiect oameni valoroși, precum domnul Vasile Iuga, care este și unul dintre partenerii proiectului. Orlando Nicoară o să ne ajute pe zona de marketing și promovare a proiectului, iar domnul Sorin Lăpușan, cu expertiza dânsului de a ține în mână proiectul din punct de vedere executiv.”

Noua televiziune de business, PROFIT.RO, a primit aviz favorabil în urma votului CNA, obținând autorizarea studioului la sfârșitul lunii iulie și începând de curând emisia.
UPC este primul operator de cablu care, începând de luni, 3 septembrie, a inclus PROFIT.RO în grila de programe.
În scurt timp, emisiunile televiziunii PROFIT.RO vor putea fi recepționate și în rețelele RCS-RDS și Telekom.

Din corpul redactorilor vor face parte nume importante din presa de business din România (Radu Soviani, Constantin Rudnițchi, Dana Macsim, Claudiu Vrînceanu, Constantin Opriș, Cătălin Chivu, Radu Dumitrache etc.).

Clever Media Network operează în prezent cinci stații de televiziune (LOOK SPORT, LOOK PLUS, LOOK MEDICA, AGRO TV, PROFIT.RO) și deține drepturile de difuzare pentru cele mai importante competiții fotbalistice de pe continent (UEFA Champions League și UEFA Europa League), dar și pentru Liga I, Liga II, Cupa României, Serie A (Italia), La Liga (Spania) și partidele derby din puternicele campionate ale Turciei și Portugaliei.